portretЕленко Ангелов или Лени е познат най-вече с редовните си рубрики за “Силата на мисълта”, “Теории и факти на родната и световна конспирация”, “ВИП преживяване с Еленко Ангелов – Вашето Извънредно Паранормално преживяване” в последните два сезона в „На кафе” с Гала, NOVA и многобройните си медийни изяви – над 500 предавания и продължават да растат, като бамбук.Дори и сега продължава да работи като психолог и да приема клиенти в кабинетите си в София 0888216286 – skype – oknele оknele@abv.bgAвтор е на трилогията „Най-голямата Истина” – „Лека Нощ Нещастие” III, Добро Утро Щастие” I и „Добър Ден Всичко” II. На всяка една от трите книги на началната страница, както и на задната корица с приветлив шрифт и цвят стои следното предупреждение: “Внимание! Настоящата информация не е за масова консумация и за глупаци!”

Наистина тези книги са само за любителите на пикантни антиконспирации – разкрити теории и факти на световната и родна конспирация в нормалното, паранормалното, нло, тайни проекти, подземни комлекси, тайни общества, контрол над съзнанието, зомбирани политици, банкови безумия, войни, земни и извънземни… Потърсете ги в най-близката книжарница до вас без лекарско предписание или поръчай онлайн на www.booktrading.bg  Еленко е и автор на „Рецепти за лично щастие и мотивация”. Книгата е само за “Силата на мисълта” и практичното правилно позитивно мислене, достъпни, лесни техники за медитация и релаксация, необходими вкусни съвети за съвременния човек и много хумор.

Здравейте, казвам се Еленко Ангелов и наистина ви желая да здравеете!

Разбира се, сигурен съм, че всеки от вас познава в малка или по-голяма степен различните продукти, подправки – родни и екзотични, уредите за готвене, знае хубави ресторанти, които ще ви предложа за вкусни рецепти за щастие. Предлагам в основното меню – практично приложение на позитивното мислене и действия каращи „Закона за привличането” да работи и не просто да вярваме в „Силата на мисълта”, а да знаем, че тя е естествена сила и може да я развиваме и използваме за нашата лична трапеза. Тези рецепти са моите комбинации на продукти и начините за приготвяне и дори на консумиране без преяждане. Над 13 години за мен тези рецепти са вкусни и се подобряват ли, подобряват, и от позицията на времето са доказано работещи за мен и хиляди хора, които лично познавам.

Аз от години съм привърженик и прилагам в практиката си като психолог когнитивно-поведенческата терапия. Това е „рационално-емоционална терапия”, чиято основна задача е да промени неправилното мислене на индивида. Не е случаен и факта, че тя е наречена в Психологията една от „най-агресивните” терапевтични процедури. Психологът е активен и често прибягва към „конфронтации”. Използват се открити и закрити въпроси, интепретации, точни съвети и конкретни мнения, а понякога, особено в моя случай – много хумор и премерен сарказъм.

В случая се набляга повече на мислите на пациента, а после и на чувствата му. Това е терапия, в която със сигурност всичко става бързо и ефективно. Целта е да се преустановят неправилните(„автоматични”) мисли и да бъдат заменени с нови, собствени и рационални. Основните проблеми на хората произлизат преди всичко от определени деформации при приемане на реалността.

Реалността от събитията в локален и световен мащаб. С помощта на когнитивно-поведенческата терапия човек може много повече да се самоопознае и да бъдат променени мисленето, поведението и апетита му. Оттам действията му и по-доброто използване на свободната воля в живота.

Тази терапия се използва най-често при разстройства като абнормна тревожност, депресия, фобии, гранично личностово разстройство, посттравматично стресово разстройство, шизофрения… Ако сравним и оценим ползата от когнитивно-поведенческата терапия спрямо медикаментозното лечение на „Личността извън норма” търсеща помощ, неминуемо трябва да отбележим резултатите от изследванията, направени в тази област.

Оказва се, че при употребата на медикаменти има огромен риск от пристрастяване към тях и доказан риск от сексуални дисфункции. Налице са и разлики в цените за лечение или конкретно – когнитивно-поведенческата терапия се оказва много по-евтина в сравнение със съвременното медикаментозното лечение.

Oт години си позволявам към когнитивно-поведенческата терапия да добавям медитативни техники, насърчаване на хората да пестят, използват и правилно да насочват и разпределят собствената си биоенергия. И не просто да вярват, че имат Аура, а да знаят, че я имат и как да я поддържат здрава и с „високи цветове”… И най-важното – подсказвам „Закона за привличането” и „Силата на визуализацията”.